Ortopédia

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozása.

A klinika operációs tevékenységén belül kiemelkedőek a nagyízületi endoprotézis műtétek, a diagnosztikus vagy terápiás céllal végzett, kis megterheléssel járó arthroscopiák. Az intézetben nagy hagyományai vannak a gyermekortopédiai és gerincsebészeti (scoliosis) beavatkozásoknak. Itt történik az újszülöttek ultrahangos csípőízületi szűrő vizsgálata is.

A műtétek során alkalmazott világszínvonalú implantátumok nemzetközileg elismert gyártóktól származnak. A betegek műtétet követő rehabilitációját gyógytornászok és masszőrök segítik. A mozgásszervi betegségben szenvedők számára a műtéti megoldáson kívül konzervatív kezelésre is biztosított a lehetőség.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei Krt. 98.
Központi iroda: Elméleti Tömb alacsonyföldszint
Telefon: (+36) 52 444-222
Mobil: +36 30 630 5027
E-mail: info@reof.hu
Nyitva tartás:
Hétfő–Péntek : 08:00-16:00

Konzervatív kezelés:

A betegeink számára a konzervatív kezelési lehetőségek egész sorát áll rendelkezésre. Mód van a gyógytorna, gyógymasszázs és egyéb fizioterápiás kezelések ambuláns és fekvőbetegként való igénybevételére is. Egyéni kezelési programot állítunk össze, amelyeket szigorú orvosi felügyelet mellett végeznek.

Az újonnan bevezetett komplex nagyízületi rehabilitációs program keretében a protézis műtét előtt a betegek kívánság szerint 3 napos előkészítő kezelésen vehetnek részt, melynek során ellátják őket a szükséges segédeszközökkel, megtanítják azok használatát, hogy elsajátíthassák a műtét előtt illetve után végzendő tornagyakorlatokat. A műtét után egy rehabilitációs program következik, melynek célja a protézissel való együttélés megtanítása és a megfelelő harmonikus járásminta kialakítása.

Műtéti kezelés:

Nagy számban készülnek csípő- és térdízületi protéziseket. Az itt alkalmazott implantátumok világviszonylatban is elismert gyártóktól származnak, kiváló minőségűek.

A hagyományos eljárásokon kívül alkalmaznak számos igen modern technikát is, mint pl. a minimál invazív sebészetet és a számítógép vezérlésű műtéti navigációs módszert. Artroszkópos és egyéb lágyrész- illetve csontműtéteket is végeznek.

  •  Alagút szindrómák ellátása
  •  Gerinc sebészet
  •  Arthroscopos diagnosztika és terápia
  •  Protezis inplantatio
  •  Gyermekkori szűrővizsgálatok (csípőficam, gerincferdülés, tartáshibák)
  •  Mozgásszervi betegségek ellátása (csípő, térd, boka, láb, váll, könyök, csukló, kéz, gerinc)
  •  Reumás betegségek ellátása
  •  Baleset utáni állapotok kezelése
  •  Gyógyászati segédeszközökkel történő ellátás és a használat betanítása