Az Európai Unió tagállamaihoz viszonyítva Magyarországon közel kétszeres a rosszindulatú daganatos megbetegedés által okozott halálesetek száma, háromszoros a szívkoszorúér betegségek és négyszeres az agyi érbetegségek miatti halálozás. Ennek következményeként évente egy közepes méretű város lakosságával, kb. 50.000 fővel többen (!) halnak meg Magyarországon, mint Nyugat-Európa országaiban. Az említett betegségek szűrővizsgálatokkal megelőzhetőek, illetve korai stádiumban felismerve eredményesebben gyógyíthatóak.

Folyamatosan változó világunkban, a felgyorsult, feszített életritmushoz egyre nehezebben tudunk alkalmazkodni. Ennek következtében, a felgyorsult életritmus, a fokozott psychikai megterhelés, stressz okozta betegségek egyre fiatalabb életkorban okoznak panaszokat, vezetnek betegségek kialakulásához. Szabadidő hiányában sokan nem jutnak el időben panaszaikkal a megfelelő szakorvoshoz, így nincs lehetőség a betegségek korai felismerésére, szükség esetén kezelésére.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Térítéses Betegellátó Központjának a szűrővizsgálatok megszervezésével az a célja, hogy lehetőséget biztosítson a lehető legteljesebb körű szakorvosi vizsgálatra mindazok számára, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, de felelősségteljesen, egészségtudatosan gondolkodnak, és törekednek arra, hogy egészségüket minél tovább megtartsák, és minőségi életet éljenek.

Tesszük mindezt kulturált körülmények között, magasan képzett szakorvosok bevonásával, a lehető legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakrendelőinkben, a vizsgálatra jelentkezők által megválasztott időpontban, várakozás nélkül, az Önök érdekeit és kényelmét szem előtt tartva.

A szűrővizsgálati csomagokat a magyarországi megbetegedési adatokat és a szakmai ajánlásokat maximálisan figyelembe véve állítottuk össze.